Policajac kontrolisao prodaju droge u Novom Sadu i Vrbasu

Policajac S. M. (29), koji je radio u policijskoj stanici u Vrbasu, osumnjičen je da je kontrolisao prodaju droge na teritoriji Novog Sada, Zmajeva i Vrbasa. On se sumnjiči i da je konkurenciju uklanjao montiranim hapšenjima i podmetanjem droge drugim dilerima.

Kako piše Blic, on je uhapšen u petak u akciji novosadskog MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole po nalogu Višeg javnog tužilaštva, zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. Osim njega, uhapšeni su i N. P. (21) i A. M. (27) zbog sumnje da su proizvodili i prodavali opojne droge, te iznuđivali novac, dok je S. S. (21) uhapšen zbog sumnje da je proizvodio i dilovao drogu.

Ova grupa je funkcionisala tako što je, kako se sumnja, S. S. prodavao drogu u većim količinama, dok su N. P. i A. M. to dalje rasturali na području Zmajeva, Vrbasa i Novog Sada. Stratešku pomoć pružao im je policajac S. M. koji je N. P. i A. M. obaqveštavao o kretanju policijskih patrola po Zmajevu i okolini, te im dojavljivao kada i gde da se sklone. Nije želeo ni da sprovede naredbu o privođenju A. M. na izdržavanje kazne zatvora. Takođe, hapsio je osobe za koje mu je N. P. dojavljivao da im je podmetnuta droga, sa namerom da uklone „konkurenciju“ iz posla.

S.M. u policiji radi četiri godine, a Unutrašnja kontrola ga je pratila već duže vreme.

Ostale vesti možete pročitati ovde.