AMBASADOR KIPRA POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Kipra u Srbiji Nj. E. Konstantinosa Eliadesa i tom prilikom poželeo mu srdačnu dobrodošlicu. Na sastanku održanom u Gradskoj kući oni su razgovarali o mogućoj saradnji u oblastima kulture, turizma, obrazovanja i sporta.

Sagovornici su se složili da je tradicionalno dobar odnos Srbije i Kipra idealna platforma za realizaciju konkretnih projekata na nivou lokalnih samouprava. Gradonačelnik Vučević izrazio je posebnu zahvalnost Kipru na podršci koju ova zemlja pruža očuvanju integriteta Srbije po pitanju Kosova. Takođe oni su ocenili i da je veliki značaj titula Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope za dalji razvoj Novog Sada, ali i Srbije s obzirom na nacionalni značaj navedenih projekata koji će proizvesti dugoročne, povoljne posledice.

Novosadski gradonačelnik poželeo je mnogo sreće kiparskom gradu Velika Nikozija ali i ostalima koji su u užem izboru za Omladinsku prestonicu Evrope za 2021. godinu. On je naglasio da je Novom Sadu pripala čast da bude domaćin ceremonije proglašenja nove Omladinske prestonice, ukazavši na značaj uključivanja omladinskih organizacija u važne društvene procese. Na sastanku u Gradskoj kuću, gradonačelnik i ambasador izrazili su spremnost za uspostavljanje buduće formalne saradnje između gradova Nikozije i Novog Sada u obostranom interesu, a sve na temelju dobrih odnosa Kipra i Srbije. Novi Sad, 21. novembar 2018. godine.

Ostale vesti možete pročitati ovde.