„NOVOSADSKI WINTER FEST“ TREĆI PUT NA TRGU SLOBODE

Zimski festival ili „Novosadski Winter Fest“ biće održan od 28. novembra do 29. decembra 2018. godine na Trgu slobode u Novom Sadu. Tim povodom, u Gradskoj kući održana je konferencija za novinare kojoj su prisustvovali član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, članice Organizacionog odbora festivala Milena Biga i Jelena Jovičić, Jelena Sabo iz ženskog tamburaškog sastava „La Banda“ kao i Ana Frlin iz „Novosadskog damskog hora“.

– Drago mi je što je ova manifestacija za kratko vreme postala jedna od prepoznatljivijih koje se održavaju u zimskom periodu. Nama je taj period godine veoma bitan za turizam i uspeli smo da ga u poslednjih par godina skoro izjednačimo sa mesecima koji su nekada bili aktivni, pre svega mislim na maj i jul. U naredna dva meseca planira se mnogo događaja u Novom Sadu, a ovaj festival je jedan od onih na kojima će sigurno biti najveća pažnja. Krenuli smo u kampanju „Zimska fantazija“ sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada, koja će se voditi paralelno na društvenim mrežama ali i putem radio i tv stanica. Po svemu sudeći mislim da ćemo imati jako veliku posetu turista i da će ova zimska sezona biti najbolja do sada – rekao je Milorad Radojević.

Jedna od organizatorki festvala, Milena Biga iz kompanije „Ninamedia“ je istakla da je „Novosadski Winter Fest“ nastao po uzoru na najbolje svetske zimske festivale.

– Već treću godinu za redom smo deo novosadske zimske čarolije i drago nam je što ćemo ponovo uveseljavati Novosađane, turiste i goste na Trgu slobode. Svi koji su se poslednje dve godine zatekli na centralnom gradskom trgu tokom trajanja festivala mogli su da uživaju u nastupima novosadskih bendova i di-džejeva, u pogramu „raspevane jelke“ na kojoj su nastupala uglavnom deca i lokalni muzički sastavi, a isto tako mogli su da prisustvuju različitim izložbama i da se provozaju fijakerom kroz centar grada – rekla je Milena Biga.

Na konferenciji se obratila i Jelena Jovičić u ime kompanije „Color press group“ koja je naglasila da praznična čarolija u Novom Sadu počinje sa „Novosadskim Winter Festom“.

– Ove godine počinjemo 28. novembra u 18 časova svečanim otvaranjem manifestacije kada će nastupiti hor „Čuperak“ iz Kikinde, a zatim i ženski tamburaški sastav „La Banda“ iz Novog Sada od 19 časova. I ove godine svake večeri, od 18 časova biće organizovani nastupi dečjih horova iz cele Vojvodine na „raspevanoj jelci“, dok će muzički bendovi i di-džejevi nastupati samo vikendom. Na više štandova tokom dana biće prodavani hrana, piće, umetničke rukotvorine i slične stvari, a nova novogodišnja dekoracija upotpuniće već okićeni Trg slobode – rekla je Jelena Jovičić i dodala da će i ove godine nastaviti sa humanitarnim akcijama tokom trajanja manifestacije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.