Turistička organizacija Grada Novog Sada ugostila novinare iz regiona

Turistička organizacija Grada Novog Sada je prethodni vikend aktivno učestvovala u promociji grada, te podržala edukaciju turističkih vodiča.

Na poziv Turističke organizacije Beograda, Turistička organizacija Grada Novog Sada se priključila promotivnoj turi za novinare iz regiona, a sa ciljem da se upoznaju sa posebno atraktivnom ponudom Novog Sada. Tako su novinari iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Republike Srpske imali lepu prilku da se pored Beograda upoznaju i sa turističkom ponudom Novog Sada.

Reč je o medijima koji se uglavom bave kulturnom ponudom, lifestyle magazini, radio i TV stanice. U Novom Sadu su bili predstavnici sledećih medijskih kuća: She.hr, Journal.hr, “Ladies In”, RTBH radio, “Fashion Beauty Love”, Furaj.ba, Naturala.hr i  “Naturala Life”, “Jutarnji list”, FAMA i HRT, Federalna novinska agencija, Radio-televizija Republike Srpske.

Program obilaska u Novom Sadu je bio posvećen uglavnom kulturnoj i umetničkoj ponudi grada, a posebno interesantna za posetioce bila je činjenica da su imali priliku da vide vrlo autentičnu umetničku zbirku tapiserija, u Ateljeu 61 koja je jedna od 5 u Evropi, kao i ponudu u zbirci i prodajnoj galeriji kompanije “Manual”.
Između ove dve zbirke, gosti su se upoznali sa zbirkom Muzeja Grada Novog Sada i Muzeja Vojvodine. Imali su priliku da probaju nesto od fruskogorških vina, prošetaju centrom grada, uzivaju u vojvođanskim specijalitetima i na kraju se upoznaju sa negovanjem starog zanata i umetničkom zbirkom, gde su, pored posete radionici kompanije “Manual”, imali priliku da uživaju u domaćinskoj atmosferi ove firme.
Prezadovoljni i puni prelepih utisaka napustili su Novi Sad sa željom da se ponovo vrate.
Takođe, Turistička organizacija Grada Novog Sad je finansijski podržala projekat koji je za članove Udruženja turističkih vodiča, predstavila Vinska akademija Srbije. Od 22. do 24. novembra, održan je trodnevni kurs upoznavanja i uparivanja vina sa našeg područja, a sa ciljem da se vodičima koji imaju priliku da turistima promovišu našu ponudu, predstave i atuhtone sorte i na najbolji način promovišu ovu specifičnu, vinsku ponudu našeg podneblja.
Edukaciju je posetilo oko 30 lokalnih vodiča, koji su u tri dana imali priliku da steknu sva neophodna znanja iz oblasti vinarstva i vinogradarstva. Pored ovoga, tehnike degustacije, obuka iz vinskog bon-tona, kao i uparivanje vina i hrane bili su deo obuke, koja je pored informacija o internacionalnim vinima, imala poseban segmet koji se odnosio na lokalne i autohtone sorte vina.
Ostale vesti možete pročitati ovde.