REGIONALNA PRIVREDNA KOMORA NAGRADILA ZASLUŽNE ZA RAZVOJ PRIVREDE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je petoj sednici Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga na kojoj je zaslužnima uručio nagrade za poseban doprinos razvoju privrede regiona. – Veoma nam je važno da čujemo kakvi su rezultati i očekivanja privrednika za narednu godinu, ali i da nagradimo najuspešnije i tako motivišemo ostale da se više uključe u stvaranje snažnije ekonomije.

Pokazatelji za Grad Novi Sad su dobri, što se vidi po prihodima u budžetu. Prihodi na osnovu doprinosa na zarade bolji su nego prošle godine, ali se progresivna tendencija vidi i po prihodima na osnovu poreza na imovinu, od taksi za komunalno uređenje, ali i po broju izdatih građevinskih dozvola. Kada pogledamo makro ekonomske rezultate i da nam je BDP 4,5 procenata, da je krenulo povećanje penzija i najavljeno povećanje plata, da je dogovoren veći iznos minimalne cene rada, kao i da imamo stabilan kurs dinara sa minimalnom inflacijom, možemo očekivati dalje povoljne ekonomske trendove. Zato je bitno da razgovaramo sa ljudima iz realne privrede, posebno sa privatnim sektorom, jer nam je cilj da oni budu zadovoljni i da postoji zdrava konkurencija koja jedina daje dobre rezultate, a moraće da rastu i plate u tom sektoru kako bi se izbegao manjak produktivne radne snage – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Nagrade Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga dobile su kompanije ”Energotehnika Južna Bačka”, ”Univereksport”, ”Pip” i ”Galens”.

Novi Sad, 5. decembar 2018. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.