O koncesiji apoteke „Novi Sad” danas na Skupštini grada

Skupština grada na današnjoj sednici odlučiće, između ostalog, o usvajanju predloga da Apoteka „Novi Sad“ postane predmet koncesije na 15 godina, o izboru novog v. d. direktora te ustanove, te o usvajanju niza urbanističkih planova i predloga za njihovu izradu.

Osim toga, pred odbornicima naći će se i izmene programa poslovanja JP „Urbanizam“, kojima se, između ostalog, omogućuje isplata solidarne pomoći svim zaposlenima, što je prethodno urađeno u gotovo svim javnim gradskim preduzećima.

O predlogu koncesije za Apoteku „Novi Sad“ već smo pisali, a namera je Grada da kroz taj vid javno-privatnog partnerstva omogući opstanak Apoteke i dostupnost lekova s liste Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje u svim delovima grada. Koncesionar bi imao obavezu da inicijalno uplati u gradsku kasu dvostruku vrednost zakupa za 15 godina u visini od 314,7 miliona dinara, što bi bilo raspoređeno u jednake rate tokom prve tri godine. Nakon toga bi bio u obavezi da plaća koncesionu naknadu od 12 miliona dinara godišnje. Kako se navodi u predlogu, koncesionar bi morao i da renovira preuzete apoteke, a investicija je procenjena na 33,5 miliona dinara. Što se tiče kadrovskih rešenja, umesto dosadašnjeg v. d. diretkora Gojka Vujnovića, a na čelo te ustanove trebalo bi da bude postavljen Milan Grba, čiji je mandat oročen na šest meseci.

Novu gradsku ustanovu, Novosadski dečji kulturni centar, ukoliko skupštinska većina podrži predlog, narednu godinu vodiće Aleksandra Lukić. Na dnevnom redu su i predlozi za formiranje odbora za podizanje spomen-obeležja „Šajka“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, te postavljanje spomen-ploče Ignjatu Pavlasu. Skupština će se izjasniti i o Predlogu kriterijuma za dodelu novca iz gradskog buyeta savetima nacionalnih manjina, te izmeni Odluke o gradskoj Agenciji za energetiku.

dnevnik.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.