Novi Sad: Vodosnabdevanje stabilizovano, restrikcije ostaju

Po poslednjem preseku stanja iz komandno-kontrolnog centra JKP-a “Vodovod i kanalizacija”, u 9:30 sistem vodosnabdevanja bio je stabilizovan, sa pritiskom od 2 do 2,5 bara.

“S obzirom na to da su radovi koji se obavljaju obimni i kompleksni, restrikcije u vodosnabdevanju koje su na snazi od juče ostaju i dalje, do završetka radova, a po rasporedu koji je takođe najavljen. Radovi teku planiranom dinamikom i najveći deo posla obavlja se tokom noći”, navodi se u saopštenju JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad.

“Veoma je važno napomenuti da je potrebno određeno vreme da se sistem stabilizuje, naročito posle nekoliko sati od obustave u isporuci vode, da su cevi pune vazduha i da su u narednom periodu moguće i havarije na vodovodnoj mreži koje u ovom trenutku ne mogu da se predvide, te molimo i apelujemo na sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja jer su radnici konstantno na terenu i čini se sve kako bi se ispoštovali rokovi i sistem vodosnabdevanja u potpunosti normalizovao. Takođe, molimo sugrađane koji uopšte nisu imali vodu prethodnih dana da tu informaciju prijave na mejl kontakt.centar@vikns.rs kako bismo targetirali najkritičnije tačke i obezbedili cisterne za te lokacije”, dodaje se u saopštenju.

Od 11 sati cisterne sa pijaćom vodom premeštaju se iz grada u prigradska naselja i to u centar Futoga, u Veternik kod kružnog toka i u Preradovićevu ulicu u Petrovaradinu (blok 8).

rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.