Klizavo na ulicama Novog Sada, sa krovova “prete” ledenice

Iako su glavne saobraćajnice u Novom Sadu očišćene za manje od 36 sati nakon prestanka padavina, pojedine manje ulice i u samom centru grada su još pod slojem od nekoliko centimetara snega ili leda.

Kako se uverio reporter 021.rs, najviše problema u kretanju su imali pešaci jer su mnogi trotoari i dalje prekriveni utabanim snegom i ledom, jer mnogi nisu očistili ispred svojih kuća ili poslovnih prostora. Na ulici je i veliki broj biciklista.

Uz sam led pod nogama, sa mnogih zgrada prolaznicima prete ledenice i sneg. Oko pojedinih objekata, kao što su Gradska kuća ili Gradska biblioteka, nalaze se trake koje upozoravaju prolaznike na potencijalnu opasnost od ledenica, ali većina objekata nije imala ništa što bi građanima skrenulo pažnju da pogledaju gore da vide da li će led ili sneg možda pasti.

U Zmaj Jovinoj ulici mogli su se videti radnici “Stana” koji su popravljali oštećenu novogodišnju rasvetu, čiji su pojedini kablovi popucali usled nataloženog snega ili od leda. Pored radnika ovog preduzeća, reporter 021.rs je video i radnike drugih javnih preduzeća kako čiste grad.

Nisu samo pešaci imali problema, već i mnogi vozači koji su tražili parking. Naime, i pored toga što je deo parking mesta očišćen, mnoga su i dalje pod snegom.

Kako su danas, 17. decembra izgledale novosadske ulice u centru u pogledajte u fotogaleriji:

Ostale vesti možete pročitati ovde.