DODELjENA SREDSTVA DOBITNICAMA GRANTA U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE RA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručili su ugovore o dodeli sredstava dobitnicama granta u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog preduzetništva koji realizuje Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Bespovratna sredstva, u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, za 44 mikro i mala preduzeća u vlasništvu žena i preduzetničke radnje čiji su osnivači žene, obezbeđena su Odlukom Vlade Republike Srbije za realizaciju projekta Grada Novog Sada ”Afirmacija ženskog inovacionog preduzetništva na teritoriji Novog Sada”. – Ekonomski pokazatelji u Gradu Novom Sadu su dobri. Nezaposlenost je na dugo čekanom minimumu od oko 8 posto. Prošle godine u novembru bilo je 9414 naših sugrađanki bez posla, a u novembru ove godine broj nezaposlenih žena iznosio je 8609, ali to nas ne zadovoljava, i cilj nam je da zaposlenost bude što veća. Realizacijom ovog konkursa Grad razvija preduzetništvo, ekonomski osnažuje žene, koje su stub svakog društva i utiče na smanjenje nezaposlenosti. Nadamo se da će preduzetnice dobro poslovati, da će se boriti za što ravnopravniji položaj u biznisu, i da će se javljati za nova sredstva za nova zapošljavanja, jer to je od značaja za celu zajednicu – naglasio je gradonačelnik Vučević i poželeo preduzetnicama dobro zdravlje i sreću novoj godini. Prema rečima ministra Popovića, Novi Sad se pokazao kao najagilniji centar ženskog preduzetništva u Srbiji. – Ova podrška Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada je još jedan podsticaj preduzetnicama da ostvare svoje vizije.

Zahvaljujući njihovim uspesima i lokalna zajednica se razvija. Program se nastavlja i iduće godine, a u 2019. izdvojili smo 100 miliona dinara za razvoj i promociju ženskog inovativnog preduzetništva u Srbiji – izjavio je Popović i dodao da su u toku pregovori sa evropskim institucijama kako bi ta suma bila duplo veća. Ivana Macedonić Eremić zahvalila se Ministarstvu i Gradu u ime dobitnica bespovratnih sredstava, istakavši da će im podrška pomoći da osvaremene poslovanje svojih firmi. Dobitnice granta novac mogu koristiti za kupovinu osnovnih sredstava za rad, istraživanja i razvoj, usklađivanje poslovanja sa međunarodnim standardima i za izradu internet prezentacije privrednog subjekta.

Ostale vesti možete pročitati ovde.