Vučević u emisji “Grad i mi”

“Povećanje izvornih prihoda za više od 4,7 odsto je pokazatelj da Grad ima dobru tendenciju rasta. Već sada je izvesno da ćemo iz tekuće godine izaći sa prosečnom mesečnom zaradom od oko 54.000 dinara, stopom nezaposlenosti manjom od 7, 9 posto, koliko je inače u Vojvodini” naglašava gradonačelnik.

Ističe da je zahvaljujući Novosađanima i sve snažnijoj privredi u gradu, ali i tome što kao gradska uprava odgovorno upravljaju javnim finansijama i ne prave gubitke, uplaćeno 10 miliona dinara u budžetski fond za lečenje dece u inostranstvu, što je duplo više novca nego prethodnih godina.
“To je samo jedan primer društvene odgovornosti svih nas Novosađana i celog grada”, poručuje gradonačelnik i u novoj godini najavljuje još veća izdvajanja u oblastima obrazovanja, socijalne zaštite, brige o deci i starima.

“Povećavamo broj dece čiji boravak ćemo subvencionisati u privatnim vrtićima, i to sa 2.500 na 2.800 dece, ali i brojna davanja u oblasti pronatalitetne politike. Tako će se za svako prvorođeno dete dobijati 30.000 dinara, umesto dosadašnjih 20.000. Pomoć za trojke je povećana na 150.000 dinara, novogodišnji poklon za prvorođenu bebu na 200.000 dinara, za sve bebe rođene 1-og januara na 50.000, a za one rođene na Dan grada dobiće 200.000 dinara. Deca iz socijalno ugroženih porodica imaće besplatnu ishranu u školama, besplatan prevoz i letovanje. Prvi put ćemo 50 najboljih đaka iz novosadskih škola voditi na Krf, a 1-og septembra 2019. , svi đaci prvaci u Novom Sadu će besplatno dobiti komplet udžbenika. Grad je za to izdvojio 19 miliona dinara”, najavljuje Vučević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.