UREDNO SNABDEVANjE ELEKTRIČNOM ENERGIJOM U CELOJ SRBIJI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić posetili su nacionalni distributivni i dispečerski centar Elektoprivrede Srbije u Novom Sadu. Tom prilikom konstatovano je da je snabdevanje električnom energijom uredno u celoj Srbiji i da je sistem stabilan.

– Za nas građane najvažnije je da sistem funkcioniše kako treba, i da ćemo biti uredno snabdeveni električnom energijom i u novogodišnjoj noći. Sa predstavnicima EPS-a razgovaraćemo o novim investicijama u Novom Sadu, s obzirom na to da je grad narastao i da ima veće potrebe. Samo u ovoj godini EPS u Novom Sadu ima 7500 više potrošača kada je reč o domaćinstvima i preko 800 privrednih subjekata više – naglasio je gradonačelnik Vučević i posebno se zahvalio dežurnoj službi koja će raditi tokom praznika kako bi građani mogli bez problema da proslave Novu godinu. Kako je rekao Milorad Grčić, centar u Novom Sadu je jedan od najmodernijih u Evropi, a izgrađen je u aprilu 2016. godine.

– Iz centra u Novom Sadu nadgleda se transport električne energije širom Srbije i zato je on veoma važan. Budućnost EPS-a je u modernizaciji i proširivanju proizvodnih kapaciteta, a cilj je da bude lider na Balkanu. Važna vest za sve građane je da smo dobili energetsku dozvolu za izgradnju vetro-parka, vrednog 100 miliona evra, u Kostolcu. Očekujemo da u trećem kvartalu 2019. počnu pripreme za njegovu izgradnju – kazao je Grčić i poželo sve najbolje građanima u novoj godini. Tokom posete nacionalnom distributivnom i dispečerskom centru, rečeno je da EPS već treću godinu završava sa poslovanjem u plusu, a naplata usluga iznosi skoro 100 procenata.

Novi Sad, 31. decembar 2018. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.