Vučević: Izbori nisu pitanje stranačkog, već državnog interesa

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada smatra da su birališta prava mesta gde građani treba da kažu šta misle, ali da odluka o vanrednim izborima neće biti pitanje stranačkog, nego državnog interesa.

Miloš Vučević je za RTS rekao da su u nekoliko navrata razgovarali sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o razlozima zašto bi možda trebalo izaći ranije na birališta.

“Nije doneta odluka, ima mnogo argumenata – kad bismo gledali samo stranačke interese, izbori bi već trebalo da su održani, ali pitanje da li je to u državnom interesu, imajući u vidu Kosovo, regionalnu stabilnost, nove investicije”, rekao je Vučević.

Dodao je da, ako se stalno čuju “prozivke” o nelegitimnosti vlasti, onda je prirodno da se izađe na birališta i proveri šta građani misle o tome.

Vučević se osvrnuo i na napade na suprugu Olivera Ivanovića, Milenu, rekavši da “ulazimo u patologiju koja nas pribliažava izborima i pravu građana da kažu za kakvu se politiku zalažu”.

“Da se ne bi prebrojavali na ulicama, mislim da su birališta prava mesta gde građani kažu koji su brojevi u pitanju odnosno kako građani razmišljaju kuda Srbija treba da ide”, rekao je on.

Vučević je ponovio da Vučić nije doneo odluku o vanrednim izborima i da to neće biti pitanje stranačkog, nego državnog interesa.

On je rekao da ne razume lidere opozicije koji, kako kaže, beže od izbora.

“Da je do interesa SNS, izbori bi već bili održani, ili bar zakazani, ali pitanje da li je to u ovom trenutku državni interes zbog svih stvari, pre svega Kosova, investicija, stabilnosti i to su pitanja koja će uticati na odluku o izborima”, zaključio je Vučević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.