Novi Sad do jeseni dobija još četiri parkinga

Novi Sad će u toku godine dobiti još četiri parkinga na nekim od mesta koja se smatraju problematičnim, navodi se u planu javnih nabavki JKP “Parking servis”.

Do septembra bi trebalo da bude izgrađeno jedno parkiralište u Fruškogorskoj ulici kod igrališta FK “Kabel”, jedno na Trgu Komenskog i jedno u Ulici Filipa Višnjića, naspram broja 13, dok bi do maja trebalo da bude izgrađen parking u Radničkoj ulici. Ukupna cena ovih radova iznosi 85 miliona dinara.
“Parking servis” planira da izdvoji gotovo 30 miliona dinara za sanaciju i rekonstrukciju različitih parkirališta, kao i 2,5 miliona dinara za uređenje kosih ravni za savladavanje denivelacije kod parking mesta za vozila osoba sa invaliditetom. Dva miliona dinara namenjeno je za sanaciju montažne garaže kod SNP-a i isto toliko za izgradnju parkirališta za bicikle. Ovo gradsko preduzeće daće i 150 hiljada dinara za nove bicikle.
Neki od planova za tekuću godinu su i izrada softvera za plaćanje pretplatnih parking karata elektronskim putem, kao i unapređenje postojećeg SMS sistema naplate.
Ukupna planirana potrošnja “Parking servisa” za 2019. godinu iznosi više od 250 miliona (251.300.000) dinara, bez PDV-a.
Autor: 021.rs
Ostale vesti možete pročitati ovde.