Rasprodata premijera predstave “Antigona 1918”- dođite na reprizna izvođenja

Veliko interesovanje zavladalo je u Novom Sadu za novu predstavu Srpskog narodnog pozorišta „Antigona 1918″, reditelja Milana Neškovića, prema tekstu Maje Todorović.

Karte za premijeru već su rasprodate, ali oni koji nisu stigli da ih kupe, to mogu učiniti već za prvu reprizu, u petak, 25. januara na kojoj će pre predstave biti upriličeno uručenje nagrade „Predrag Peđa Tomanović” koju su ove godine poneli Mia Simonović, Vukašin Ranđelović i Ivana Pančić.

Subotnje veče, takođe može biti rezervisano za pozorište jer je druga repriza ove već popularne predstave zakazana za 26. januar.

Već poznatu, uigranu ekipu čine Milica Grujičić koja tumači ulogu Antigone, Nenad Pećinar ovoga puta našao se u ulozi Kreonta, Tanja Pjevac tumači lik Ismene, Branislav Jerković tumači ulogu Hemona, Milan Kovačević – Tiresija, dok Sanja Mikitišin igra Euridiku. U ulozi Hora, prvo kao u oličenju antičkog hora, zatim vojske iz 1918, kao i predstavnika naroda danas pojavljuju se Vukašin Ranđelović, Dragan Kojić, Jovana Pleskonjić, Marko Savković i Aleksandra Pejić.

Nabavite svoje karte na vreme.

rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.