Izbori će pokazati kojim putem ide Srbija

Ne znam da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora ali se nadam da smo blizu njih jer događanja u društvu pokazuju da bi trebalo proveriti volju građana i testirati ih u kom pravcu žele da ide ovo društvo rekao je podpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

On je za RTV izjavio da bi ti izbori u formalno pravnom smislu bili vanredni i da ih očekuje jer atmosfera u društvu i ono što se piše na društvenim mrežama upućuje na to da bi trebalo proveriti legitimitet i legalitet. “Prirodno je da stranka, a SNS je najveća, komunicira sa svojim članovima, simpatizerima i građanima i ne treba to vezivati za predizbornu kampanju”, rekao je Vučević. Komentarišući posetu predsednika Rusije, Vladimira Putina, Vučević je potvrdio da je to bila veličanstvena podrška i Putinu i predsedniku Vučiću kao i politici koja Srbiju vodi ka demokratskom i razvijenom društvu i novim reformama na opštu dobrobit. “Bilo je više od 120 hiljada građana koji su prisustvovali skupu ispred Hrama Svetog Save”, rekao je Vučević i dodao da je predsednik Putin tražio mikrofon da pozdravi okupljene građane te da nije tačno to da mu je mikrofon podmetnut. “Predsednik Vučić i SNS nemaju zablude i ne žele da zloupotrebe Putinovu posetu”, zaključio je Vučević.

Komentarišući situaciju u društvu, okupljanja i proteste opozicije, Vučević je rekao da put ka demokratskom društvu i stabilnoj demokratiji ne vodi preko psovanja, vređanja, incidenata na ulici. Iz takvih postupaka ne vidi se šta je alternativa ovoj vlasti zaključio je Vučević uz opasku da opozicija beži od izbora.

Ostale vesti možete pročitati ovde.