Pokrajinska vlada osniva preduzeće “Naučno-tehnološki park Novi Sad” d.o.o.

Pokrajinska vlada usvojila je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću “Naučno-tehnološki park Novi Sad”.

Osnivač i jedini član društva je Autonomna pokrajina Vojvodina, kao vlasnik 100 odsto udela u ukupnom kapitalu Društva.
Naučno-tehnološki park Novi Sad d.o.o. ima za cilj da omogući istraživačima u naučnoistraživačkim institucijama da rezultate svojih istraživanja pretoče u proizvode, usluge, procese ili softver koji će naći svoje mesto na tržištu. Osim toga,  treba da omogući veću vidljivost fakulteta u međunarodnom i domaćem privrednom i istraživačkom okruženju, kao i da pomogne preduzetnicima koji započinju novi biznis (start-up) u oblasti visokih tehnologija“, navodi se u saopštenju Pokrajine.
“Naučno-tehnološki park Novi Sad” treba, takođe, da omogući većem broju najboljih studenata da nakon završetka svojih studija nađu posao u domenu istraživanja i razvoja u Novom Sadu. U okviru Naučno-tehnološkog parka organizovaće se mreža institucija koja treba da omoguće transfer tehnologija i znanja iz istraživačkog okruženja u  privrednu delatnost, stoji u saopštenju Pokrajinske vlade.
Podsetimo, završetak izgradnje NT parka prvobitno je bio najavljen za sredinu 2018. godine, a potom je pomeren za kraj 2018. godine. Prema poslednjim informacijama, novi rok pomeren je za drugu polovinu 2019. godine.
Autor: 021.rs
Ostale vesti možete pročitati ovde.