Novi Sad: Na gradilištu nikla deponija, JKP “Čistoća” apeluje na građane

Javili su nam se i stanovnici novosadskog naselja Satelit, koji imaju problem sa komunalnim otpadom, te osim smeća pored kontejnera, postoji i deponija na gradilištu u ulici Bate Brkića.

Stanovnici Satelita žale se na deponiju smeća, ali i na krupan otpad pored kontejnera kojeg ima sve više. Prema rečima jednog stanara, ovakva situacija je svakodnevna, jer su građani nemarni, a to nikako ne priliči gradu koji je izabran za Evropsku prestonicu mladih.

Danijela Jankov, portparolka JKP Čistoća kaže:

“Juče rano ujutro smo otklonili deponiju koja se nalazi u gradilišnom prostoru u Bate Brkića, ono što je problem je što je naše vozilo teško prišlo gradilištu, zbog šuta, materijala i ostalog. Međutim uspeli smo da to uklonimo. Naši kontejneri su izmešteni iz gradilišnog prostora. I molimo sve naše sugrađane u tom delu grada da koriste kontejnere, a ne da ostavljaju otpad na javnoj površini”.

U “Čistoći” napominju da se kontejneri na Satelitu prazne svakog dana u prepodnevnoj smeni. Takođe dodaju da organizovano skupljaju krupni otpad svakog proleća i jeseni, te apeluju na građane da ga tada izbaciju, kako ne bi završio na javnoj površini.

rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.