Novi Sad želi EP 2021. godine

Lepa vest dolazi iz srpskog biciklizma. Novi Sad bi mogao biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu 2021. godine.

Zahvaljujući predanom radu Nemanje Vajsa, predsednika Biciklističkog kluba Novi Sad, obavljeni su konstruktivni pregovori sa čelnim ljudima ovog grada, gradonačenikom Milošem Vučevićem i sa članom gradskog veća za sport, Ognjenom Cvetićaninom, kako bi se u što kraćem roku prikupila potrebna dokumentacija i podnela kandidatura za domaćinstvo šampionata Evrope.

Na prelepoj Petrovaradinskoj tvrdjavi organizovane su brojne medjunarodne trke u planinskom biciklizmu do sada, tako da su se u svetskim okvirima stekli idealni uslovi da grad na Dunavu dobije domaćinstvo najznačajnig takmičenja na starom kontinentu u mauntinbajku.

Višestruku korist od Evropskog prvenstva imao bi i Novi Sad i čitava Srbija.

Celokupna biciklistička reprezentacija nalazi se na pripremama u Crnoj Gori, dok se naša Olimpijska i najbolja takmičarka u planinskom biciklizmu, Jovana Crnogorac nalazi u Izraelu, gde obavlja pripreme pred početak svetske biciklističke sezone, kako bi se plasirala ponovo na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

rts.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.