Arapska kompanija dala ponudu za Luku Novi Sad

Ponudu za kupovinu Luke Novi Sad, jedine preostale luke u državnom vlasništvu u Srbiji, dala je arapska kompanija P&O Port iz Dubaija. Direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev, potvrdio je za N1 da je to za sada jedina pristigla ponuda.

“Iz Dubaija su sada već drugi put dolazili. Još postoji mogućnost da neko ponudu pošalje poštom, ali to bi moralo biti sa današnjim datumom, budući da danas ističe rok”, kaže Milovančev. Navodi i da detaljnijim informacijama raspolaže samo Ministarstvo privrede, gde će u utorak, 5. marta u podne biti uprličeno zvanično otvaranje ponuda.

Kompanija “P&O Ports” bila je jedna od 12 zainteresovanih koje su po objavljivanju poziva 2016. godine uputile pisma Ministarstvu privrede. U septembru prošle godine prvi put je raspisan tender za prodaju Luke Novi Sad po ceni od 15,98 miliona evra, međutim, niko se nije javio.

Novi tender raspisan je 12. decembra 2018. godine, a cena jedine preostale luke u državnom vlasništvu je tada prepolovljena i iznosila je 7,99 miliona evra. Taj javni poziv je, zbog izostanka zainteresovanih kupaca, tri puta produžavan, a krajnji rok za dostavljanje ponuda ističe danas, 1. marta. Iz Ministarstva privrede još nema informacija o pristigloj ponudi.

Izvor: N1

Ostale vesti možete pročitati ovde.