Koncert džez muzičara iz Ulma i Novog Sada

Muzičari iz bratskih gradova Novog Sada i Ulma, predstaviće se pred novosadskom publikom u petak, 8. marta, a dva dana kasnije, isti repertoar izvešće u Ulmu.

Kako je najavljeno, “zvezda” koncerta biće gradonačelnik Ulma Ginter Ciš, koji će svirati bubnjeve.

Zajednički koncert muzičara iz Ulma i Novog Sada, još jedna je potvrda višegodišnjeg prijateljstva i dobrih odnosa u sklopu rada Saveta dunavskih gradova, ali i realizacije Dunavske strategije Evropske unije.

“Organizacijom ovakvih programa svi zajedno doprinosimo poboljšanju kvaliteta kulturne ponude našeg grada sa jedne strane, a sa druge doprinosimo razvoju međunarodne saradnje što je svakako bitno i značajno za sve nas”, kaže Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu.

Na koncertu bubnjeve će svirati gradonačelnik grada Ulma, Ginter Ciš.

Sviraće se jedan mejnstrim džez sa primesama latina, nastupiće Nevena Reljin, zajedno sa mnom iz Novog Sada, a sa gospodinom Cifom dolaze Bertold Fišer saksofonista i Ulrih Kun kontrabasista”, kaže Aleksandar Dujin, džez pijanista.

Publika će ovaj jedinstven program moći da vidi najpre u petak u novosadskoj Gradskoj kući u 20 sati, a potom, u istom sastavu nastupaju i u Ulmu, dva dana kasnije. Ulaz je besplatan.

Ostale vesti možete pročitati ovde.