GRADONAČELNIK VUČEVIĆ PRIMIO GRADONAČELNIKA ULMA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je gradonačelnika Ulma Gintera Ciša sa kojim je razgovarao o modalitetima unapređivanja dosadašnje dobre saradnje dva grada.

Zvaničnici su ocenili da su nedavne zajedničke aktivnosti u oblasti kulture, poput koncerta novosadskih muzičara i muzičara iz Ulma u Gradkoj kući, u kojem je učestvovao i sam gradonačelnik Ciš, kao i izložbe posvećene podunavskim Švabama, od velikog značaja za obe zajednice. Gradonačelnici su se složili da postoji dobra osnova za konkretizovanje saradnje i u drugim oblastima, najpre u IT sektoru, turizmu, kao i na polju povezivanja omladine Ulma i Novog Sada. Oni su istakli da je apostrofiranje priče o Albertu Ajnštajnu i Milevi Marić-Ajnštajn kroz kreiranje inovativnih projekata na polju turizma, idealan spoj istorije, kulture, nauke i turističkog potencijala dva grada.

Gradonačelnik Vučević zahvalio se Ginteru Cišu na podršci koju je Ulm pružio Novom Sadu u procesu osvajanja titule Evropske prestonice kulture, i izrazio uverenje da će putem tog projekta dva grada imati priliku za nove zajedničke poduhvate.

Novi Sad, 9. mart 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.