I nova Galenska laboratorija Apoteke “Novi Sad” ide u zakup

Galenska laboratorija Apoteke “Novi Sad” biće data u zakup na pet godina.

Kako je objavljeno u oglasu, u zakup se daje poslovni prostor od 467 kvadratnih metara, zajedno sa opremom. Početna visina zakupnine je 403.000 dinara mesečno, bez PDV-a, a biće izabran ponuđač koji ponudi najvišu cenu mesečne zakupnine.
Preduzeće koje zakupi Galensku laboratoriju biće obavezno da ponudi radni odnos na neodređeno zaposlenima koji već rade u laboratoriji, a to se odnosi na tri farmaceuta i dva laboratorijska tehničara.
Iako je rok zakupa pet godina, postoji mogućnost da se taj rok produži. Zainteresovani imaju rok do 21. marta da dostave svoje ponude.
Galenska laboratorija u okviru Apoteke “Novi Sad” počela je sa radom 2016, četiri godine nakon zatvaranja laboratorije u Vršačkoj ulici. U nju je iz gradskog budžeta uloženo 38 miliona dinara.
Iako je obezbeđivala određeni izvor prihoda za Apoteku koja “grca” u dugovima, od Galenske laboratorije se nikada nije očekivalo da će pokriti sve gubitke ustanove i izvući je iz krize.
Ova laboratorija nije deo koncesionog ugovora koji Grad Novi Sad nudi privatnim partnerima za Apoteku “Novi Sad”, odnosno za njene objekte. Podsetimo, privatni partner će dobiti koncesiju na 15 godina, što će značiti da će mu Apoteka “Novi Sad” ustupiti 25 objekata u Novom Sadu, Futogu, Kaću, Rumenki, Čeneju, Ledincima, Budisavi, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Stepanovićevu, Šangaju, Kovilju i Kisaču. Više o tome čitajte OVDE.
Apoteci “Novi Sad” račun je blokiran već 503 dana na iznos veći od 79 miliona dinara.
 Zoran Strika – strika@021.rs
Ostale vesti možete pročitati ovde.