Završena 14. sezona Mini-maksi fudbalske lige Novog Sada

Završnom ceremonijom dodele priznanja u Sportskom centru GDM, završeno je 14. izdanje fudbalske Mini-maksi lige Novog Sada.

Učesnici takmičenja trudili su se da pokažu sve što znaju o fudbalu, u periodu između novembra 2018. i marta 2019. godine, a terenima je prošpartalo oko 1.100 mališana. Oni su bili razvrstani u 78 ekipa u različitim uzrasnim kategorijama, a zvanično je bilo prijavljeno ukupno 17 fudbalskih klubova.

„U Mini-maksi ligi se nadmeću igrači starosti između 7 i 14 godina“, rekao je direktor Lige Milan Trninić.

„Iza nas je ostala 14. sezona, jer Mini-maksi liga se u Novom Sadu igra od 2005. godine i po tome je takmičenje s najdužom tradicijom iza beogradskog, koje je startovalo još 2001. godine. Ove godine su utakmice organizovane u 23 grada širom Srbije, a po dve najbolje ekipe u svakoj uzrasnoj kategoriji učestvovaće u nastavku takmičenja na regionalnom nivou. U našem slučaju, u periodu između 23. i 31. marta slede turniri u Zrenjaninu i Novoj Pazovi, gde će nastupiti po dve najbolje ekipe sa turnira u Vršcu, Kikindi, Oyacima, Zrenjaninu, Novoj Pazovi i Novom Sadu. Ni tu neće biti kraj, jer će najbolji iz regiona steći pravo da se nadmeću za titulu prvaka Srbije na turnirima u Kruševcu, Smederevskoj Palanci, Šapcu, Zrenjaninu i Jagodini, koji su na rasporedu u aprilu.“

Na novosadskoj Mini-maksi ligi ekipe su bile razvrstane u četiri uzrasne kategorije i to od dečaka rođenih između 2007. i 2011. godine.

Nagrađeni pojedinci i ekipe
Pored nagrada za plasman, dodeljena su i priznanja za najperspektivnije igrače. To su: Mihajlo Ludoški (FK One team), Veljko Zagorec, Dušan Cupara (FK Vojvodina), Filip Torbica, Vuk Stanišić, Jovan Stanojčić (FK Meridiana) i kompletne ekipe FK Profesor Bolesnikov (2009. i 2011. godište). Za fer-plej nagrađeni su FK Novi Sad i FK Meridiana, a posebne plakete za učestvovanje i popularizaciju Mini-maksi lige i dečijeg fudbala, iz ruku Marijana Menićanina dobili su klubovi: Indeks, Vojvodina, One team , GDM, Novi Sad, Profesor Bolesnikov, Meridiaana, Borac, Kać, TSK , Jedinstvo, Kabel, ŽFK Voša As, Stražilovo, Borac (Šajkaš) i AF Milan.

„Pored njih, takmičili su se i još stariji momčići rođeni 2005. i 2006. godine i to u okviru zimske lige. Posebno smo ponosni na pilot-projekat koji smo napravili za najmlađe, dakle za one rođene 2012. godine i kasnije, koji su takođe imali šansu da pokažu šta znaju. Na kraju su svi oni bili nagrađeni medaljama za učešće – svi su bili pobednici.“

Konačni plasman
Dečaci rođeni 2005. godine: 1. GDM 1, 2. GDM 2, 3. Profesor Bolesnikov. Dečaci rođeni 2006. godine: 1. One team, 2. Vojvodina, 3. Kać. Mega-liga (2007. godište): 1. One team, 2. Vojvodina (beli), 3. Vojvodina (crveni). Maksi-liga (2008. godište): 1. Vojvodina (crveni), 2. One team, 3. Vojvodina (beli). Midi-liga (2009.godište): 1. Profesor Bolesnikov, 2. Meridiana, 3. Vojvodina. Mini-liga (2010. godište): 1. Vojvodina, 2. Meridiana, 3. One team. Mikro-liga (2011. godište) : 1.Meridiana, 2. Profesor Bolesnikov, 3. One team. Zimska liga (2012. godište): Profesor Bolesnikov, One team, Kać i GDM.

Promoter Mini-maksi lige Srbije bio je bivši proslavljeni fudbalski reprezentativac Milan Lane Jovanović, koji je i otvorio završnu ceremoniju u Novom Sadu.

„Pored Laneta Jovanovića, nagrade smo delili i Marijan Menićanin, direktor Mini-maksi lige Srbije, Novak Kostrešević, predsednik FS Novi Sad, Jovan Vukčević, direktor ženske Mini-maksi lige Srbije i ja. Sve utakmice igrane su u Sportskom centru Meyik na Kamenjaru i imali smo priliku da se uverimo da talentovane dece za fudbal u Srbiji ima i to u velikom broju“, poručio je Milan Trninić.

A. Predojević

Ostale vesti možete pročitati ovde.