NOVA ZGRADA RTV VOJVODINA SIMBOL POBEDE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zajedno sa grdaonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem obišao je radove na izgradnji nove zgrade RTV Vojvodina, u prisustvu gradskih i pokrajnskih funkcionera. Tom prilikom naglašeno je da bi taj objekat trebalo da bude završen 6 meseci pre roka.

-Pre godinu i po dana započeli smo radove na izgradnji nove zgrade RTV Vojvodina, i posebno sam srećan što ovakvom brzinom napreduju. Uveravaju me da će signal biti pušten 25. novembra, na veliki praznik, na dan ulaska srpske vojske u Novi Sad. Međutim, najvžnije je da program, koji se bude ovde emitovao, zadovolji sve ljude koji žive u Vojvodini, i Srbe i Mađare, Hrvate, Slovake, Rumune i sve ostale. Ova ogromna investicija, vredna 50 miliona evra, je i simbol naše pobede, kada uzmemo u obzir sve što smo prošli kroz NATO agresiju 1999. godine, ali i razaranje naših privrednih potencijala od 2000. godine. Svim zaposlenima želim mnogo uspeha, i verujem da ćemo se ovde naći za 6,7 meseci kada bude završen ovaj savremeni objekat koji će biti opremljen po najvišim tehničkim standardima.

Za nas je važno što pokazujemo da odgovornošću i ozbiljnošću uspevamo da stvorimo uslove za bolji život ljudi. Imamo još mnogo toga da uradimo, da popravimo staro i izgradimo novo, pa da s ponosom sve to pokažemo generacijama koje dolaze. Srbija kada hoće, može da se podigne kao feniks iz pepela, i to zavisi od truda svakog od nas, a ja sam uveren u snagu naših ljudi – naglasio je predsednik Aleksandar Vučić. Predsednik Vučić ocenio je da se Novi Sad ubrzano razvija, i da o tome svedoče brojne važne investicije, počevši od Kineske četvrti pa do izgradnje bulevara prema Klisi. Zahvaljujući izuzetno značajnom projektu ”Novi Sad-Evropska prestonica kulture 2021. godine”, prema rečima predsednika, Republika će uložiti još novca u grad koji je, kako je istakao, posle mnogo godina dobio prve fabrike, razvojni centar svetske IT kompanije, i u kojem se posle 20 godina gradi nova zgrada RTV, i to na mestu gde je prethodni objekat srušen za vreme bombardovanja. Kako je ranije najavljivano, nova zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija, a raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Iz nove zgrade emitovaće se program na srpskom i na još 15 jezika nacionalnih manjina.

Novi Sad, 23. mart 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.