Otvaranje ITkonekt sajma zapošljavanja i konferencije 6. aprila u Novom Sadu

U Master centru Novosadskog sajma 6. aprila u 10 časova biće otvoren drug po redu ITkonekt sajam zapošljavanja i IT konferencije.

ITkonekt sajam zapošljavanja je prošle godine posetilo čak 1200 IT stručnjaka za dva dana! Od onih koji su posetili sajam prošle godine, najviše je bilo JavaScript, Java, PHP i C# programera. U nešto manjem procentu su bili prisutni C++, C i Python programeri, dok su najmanje zainteresovani za nove poslovne šanse bili Ruby i Objective C programeri.

Ulaz je besplatan, a prijava obavezna na sajtu ili na ulazu u Master centar na dan događaja. Program konferencije i satnica dostupni su ovom linku.

Ove godine najtraženiji Java programeri

Ovo je odlična prilika za sve koji posete sajam da se upoznaju sa IT kompanijama, vide kako izgleda raditi u njihovim prostorijama i šta sve to zanimljivo nude. Pored toga svi posetioci biće u prilici i da se dobro zabave ili osvoje neku vrednu nagradu.

Među poslovima koje će ove godine ponuditi novosadske IT kompanije, najviše je onih za Java, Javascript i .NET programere. Osim njih, ove godine će IT kompanije ponuditi poslove i za Devops inženjere, Angular programere, QA i druge IT stručnjake. Neke od kompanija koje će ponuditi poslove su Quantox Technology, Intens, NTT Data, Tymeshift, Alternative Payments, Prozone, Adecco Information Technology i drugi.

IT konferencija za iskusne programere

Paralelno sa IT sajmom zapošljavanja, biće održana i IT konferencija Konferencija je posebno namenjena iskusnim programerima, mediorima i seniorima, koji već imaju nekoliko godina radnog iskustva. Prijave su otvorene, a neki od predavača i program se mogu pogledati na ovom linku. Broj mesta za konferenciju je ograničen.

Ovogodišnju IT konferenciju ITkonekt u Novom Sadu obeležiće predavanja o najaktuelnijim temama u IT-ju i imena kao što su Sendil Kumar N, Donato Marrazzo, Miljenko Rebernišak i Petar Slović. Oni i drugi svetski IT eskperti biće deo IT događaja u nekoliko gradova u Srbiji i u regionu na kojima ITkonekt obeležava Mesec u IT-ju. Osim u Novom Sadu, ITkonekt događaj će biti održani u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Zagrebu.

Karte skoro rasprodate

Osim Uncle Boba koji ovog aprila u dolazi u Srbiju, u Beograd na ITkonekt, ovu konferenciju će posetiti i vrhunski tim predavača, stručnjaka iz Googla, Microsofta, Oracla, Amazona, koji su poznati celoj svetskoj IT sceni, zbog čega se traži karta više. Novosađani koji požele da posete ITkonekt i u Beogradu više informacija mogu pronaći na ovom linku.

ITkonekt je rastuća regionalna IT zajednica, čiji je cilj da osnaži IT sektor i umreži IT kompanije i IT stručnjake. Do sada je sa ovom organizacijom sarađivalo više od 100 IT kompanija iz regiona, 40 IT organizacija, više od 100 domaćih i svetskih predavača. ITkonekt okuplja preko 10000 IT stručnjaka iz celog regiona.

Ostale vesti možete pročitati ovde.