Počinju Novosadske cvetne pijace: Bogat izbor sadnica

Prvom ovogodišnjom Novosadskom cvetnom pijacom koja je danas i sutra na platou ispred Sportsko-poslovnog centra „Vojvodina“, počinje prolećni ciklus ove manifestacije, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada.

Cij je da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova.

– Na dobro poznatoj lokaciji kod SPENS-a, svim našim sugrađanima i sugrađankama će se predstaviti oko 63 proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, 15 proizvođača meda i hrane i nekoliko izlagača umetničkih zanata, ističu u Pokretu gorana i naglašavaju da su ponovo spremili bogatu ponudu za ovu, inače, vrlo popularnu manifestaciju u Novom Sadu.

U subotu će se održati i radionica „Sasvim prirodna subota“ za najmlađe sugrađane „Goroljube“, i sve one koji to žele da postanu, sa početkom u 10.30 časova. Program „Sasvim prirodna subota“ je započet pre dve godine i radionice se održavaju tokom školske godine, subotom, na različitim zelenim lokacijama u gradu.

– I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca, dodaju organizatori i napominju da narednu „Cvetnu pijacu“ planiraju da organizuju 12. i 13. aprila.

Ostale vesti možete pročitati ovde.