Prolećni festival matematike od 8. do 13. aprila u Novom Sadu

Manifestacija “Prolećni festival matematike” održaće se od 8. do 13. aprila na više lokacija u Novom Sadu.

Događaj organizuju Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Društvo matematičara Novog Sada, Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Novom Sadu i Srpsko naučno matematičko društvo.
Program počinje u ponedeljak, 8. aprila, u Rektoratu, okruglim stolom pod naslovom “Informacione-komunikacione tehnologije i visoko obrazovanje”.
Seminar “Bogoljub Stanković” će u utorak ugostiti dva predavača sa Univerziteta Jyväskylä u Finskoj, a sreda veče je rezervisana za Naučnu tribinu Ogranka SANU.
U sredu pre podne će se, u Rektoratu, održati “Matematički Podijum Mladih”, jedinstvena konferencija učenika srednjih škola Srbije. U okviru te manifestacije će biti i dodela nagrada najuspešnijim takmičarima (i njihovim mentorima) Južnobačkog okruga u 2019. godini.
Peti Simpozijum “Savremeni problemi matematike”, koji je namenjen studentima osnovnih, master i doktorskih studija kao i profesorima matematike, održaće se u četvrtak na Prirodno-matematičkom fakultetu. Gosti Simpozijuma su predavači iz Beograda, Finske i Mađarske i oni će prikazati najnovije trendove u matematici.
Subota, 13. april je rezervisana za profesore matematike osnovnih i srednjih škola, koji će u okviru akreditovanog Novosadskog matematičkog seminara slušati predavanja i uzeti učešće na radionicama sa temama iz metodologije matematičkog obrazovanja.
Svi sadržaji manifestacije su otvoreni za sve zaiteresovane.
Autor: 021
Ostale vesti možete pročitati ovde.