ODRŽAN SKUP U NOVOM SADU U OKVIRU KAMPANjE “BUDUĆNOST SRBIJE”

U Novom Sadu na Trgu slobode, pred više desetina hiljada okupljenih građana, obratili su se predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. U okviru kampanje „Budućnost Srbije“ sa bine u centru grada prisutne su pozdravili i potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić, predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor koji su građanima saglasno poručili da Srbija ide putem uspeha i prosperiteta u bolju budućnost.

Predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će u Novi Sad doći još dve velike investicije.

– Ja vam danas donosim dva mala poklona u Novi Sad. Završeni su pregovori sa jednom velikom, veoma značajnom kompanijom iz prehrambene industrije za investiciju 50 miliona evra, tako da ćete videti jednog od najmoćnijih svetskih proizvođača čokolade, ovde u Novom Sadu. A razgovarali smo danas i sa još jednom kompanijom, koja će zaposliti 400 ljudi u Novom Sadu i uložiti više desetina miliona evra u poslovanje. Do pre nekoliko godina, u ovom gradu nije bilo fabrika. Od kad je Miloš Vučević gradonačelnik, kompanije “Delfaj” i “Lir” su zaposlile 5 000 ljudi, a onda je došao i istraživački centar “Kontinental”, jedne od najmoćnijih nemačkih kompanija. Zahvaljujem svima koji rade dobar posao na obrazovanju mladih, da bi oni mogli da obavljaju najvažnije poslove za svetski bitne kompanije – rekao je Aleksandar Vučić i najavio da će 1. septembra biti otvoreno 10 000 digitalnih učionica u Srbiji.

Gradonačelnik Vučević se osvrnuo na značajna poboljšanja u funkcionisanju grada prethodnih godina, zahvaljujući jedinstvenoj politici koja se sprovodi od državnog, do pokrajinskog i gradskog nivoa.

– Pre sedam godina upravo odavde smo krenuli u pobede za Srbiju, Vojvodinu, za Novi Sad. Iz srca Vojvodine, iz Srpske Atine, Evropske prestonice kulture i Omladinske prestonice Evrope krenuli smo da menjamo Srbiju i naše gradove, da stvaramo ono što su građani očekivalii. Ono što smo obećali, to smo i uradili. Možemo reći da ono što je sanjano, to je i urađeno, a u pitanju su novi mostovi, škole, obdaništa, putevi, bulevari, kulturni centri, naučno-tehnološki park, nova zgrada RTV, industrijske zone, nova radna mesta i još mnogo toga. Sve to je urađeno uz podršku građana i to je naš odgovor onima koji mrze i koji podstiču nasilje želeći da unište sve što vredi u Srbiji. Nema stajanja, jer je pred nama budućnost i moramo još više da se trudimo, prvenstveno zbog naše dece i boljeg sutra za sve nas – naglasio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić rekao je da ne postoji ni jedan izborni sistem na svetu koji može dovesti do toga da opozicija, kakva je sada u Srbiji, preuzme vlast, jer nema ono što je ključno, a to je podrška naroda. On je dodao da se nasiljem i agresivnošću ne može ništa postići i da opozicija, ne poseduje ideju i podršku naroda. Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović istakao je da je ovo veličanstveni skup nekoliko desetina hiljada hrabrih i odgovornih građana i građanki i dokaz da pobeđuje rad.
Predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvan Pastor zahvalio se predsedniku Srbije na dobroj saradnji i međusobnom poštovanju koje traje već 10 godina i naglasio da je upravo zahvaljujući toj dobroj saradnji, završena je zgrada RTV, da se krenulo u rekonstrukciju puteva, u renoviranje škola, modernizacije bolnica i drugo.

Novi Sad, 11. april 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.