PRUŽENA RUKA BRAĆI PREKO DRINE: Saradnja Kulturnih centara Novog Sada i Istočnog Sarajeva

Na zajedničku inicijativu Kulturnog centra Novog Sada i Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo direktori Bojan Panaotović i Mladen Janković potpisaće sporazum o programskoj saradnji.

Na zajedničku inicijativu Kulturnog centra Novog Sada i Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, a uz podršku gradonačelnika oba grada, direktori Bojan Panaotović i Mladen Janković potpisaće u ponedeljak, 15. aprila u 15 časova u prostorijama KC Istočno Novo Sarajevo sporazum o programskoj saradnji. Na taj način biće ozvaničen početak razmene kulturnih sadržaja ove dve institucije.

Istog dana, posle potpisivanja protokola, istoričar i saradnik Kulturnog centra Novog Sada Ognjen Karanović održaće predavanje na temu bratskih veza između Srbije i Republike Srpske.

Počevši od 2015. godine Kulturni centar Novog Sada uspostavio je saradnju sa istaknutim institucijama kulture u regionu i to sa: KIC “Budo Tomović” iz Podgorice, JUK Herceg Fest iz Herceg Novog, Kulturnim centrom “Nikola Đurković” iz Kotora, Srpskim kulturnim centrom iz Vukovara i Domom kulture iz Gračanice.

Ostale vesti možete pročitati ovde.