Miting “Budućnost Srbije” u Beogradu, prvo koncert pa politika

Ispred Narodne skupštine u Beogradu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, biće održan skup sa kojeg će predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić pozvati građane da se ujedine oko svih važnih pitanja za državu i narod.

Vučić je pozvao na jedinstvo, jer kako je ranije rekao, borba za srpske interese, posebno na KiM, ali i u celom regionu, od presudnog je značaja.

Skup, na kome se očekuje ogroman broj građana, zvanično bi trebalo da počne u 18 časova, a kako saznajemo pre predsednika Vučića građanima će se obratiti i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.

Predsednik Vučić je pozvao, kako je rekao, normalnu i pristojnu Srbiju da se danas okupi za budućnost zemlje.

„Da pozovemo građane na ujedinjenje, a ne političke partije, jer to ne bi bilo dobro za demokratiju“, rekao je juče Vučić posle sastanka sa Srbima koji su peške stigli sa KiM u Beograd na miting.

Zvaničnom delu mitinga prethodiće dvosatni koncert Ace Lukasa i „Riblje čorbe“, a posle obraćanja zvaničnika, skup, kako je najavljeno, biće završen koncertom Olivera Mandića.

Postavljanje bine ispred zgrade parlametna počelo je još u sredu ujutru, a očekuje se, da će to biti jedan od najvećih političkih skupova u Srbiji u poslednjih 50 godina.

Ostale vesti možete pročitati ovde.