Ako niste znali – Novi Sad ima „čuvare kontejnera“ i koštaju milione

Kako prenosi portal 021.rs, radnici angažovani na obezbeđenju komunalne imovine, takozvani „čuvari kontejnera“, obavljaće taj posao u Novom Sadu još najmanje godinu.

Ugovor je dodeljen novosadskom preduzeću „Ipon bezbednost“, koja je dala zajedničku ponudu sa „Ipon security event“ i „G4S Secure Solution“. Oni su dostavili ponudu od 9,9 miliona dinara, koju je JKP „Čistoća“ prihvatila.

Kao i prethodnih godina, od radnika koji budu angažovani na ovom poslu očekuje se da osmatraju javne površine na kojima su postavljeni kontejneri, spreče uništavanje metalne konstrukcije podzemnih kontejnera, neovlašćeno podizanje i iznošenje otpada, sprečavanje ispisivanja grafita i lepljenja plakata po kontejnerima, gašenje vidljivih početnih požara, reagovanje na primećene sumnjive predmete pored mesta za odlaganje smeća, ali i na sumnjiva lica.

Čuvari će gradskim ulicama patrolirati 24 sata dnevno, u dve patrole sa po dva člana. Oni moraju da budu u konstantnom kontaktu sa svojim operativnim centrom, komunalnom policijom, Hitnom pomoći, vatrogascima, policijom.

Gradska čistoća je tokom 2017. i 2018. godine sa kompanijama „Ipon Security“ i „G4S Secure Solutions“, sklopila dva ugovora ukupne vrednosti 17,8 miliona dinara sa PDV-om. Građani će za tri godine ove usluge u Novom Sadu platiti gotovo 29 miliona dinara.

Oni su tokom prošle godine imali više od 3.000 zabeleženih intervencija o čemu je i naš portal pisao, a organizovano je i 45 zajedničkih akcija sa komunalnom policijom i gradskom inspekcijom.

Izvor: 021.rs / Foto: Pixabay