U NOVOM SADU SVEČANO OTVORENE SPORTSKE IGRE MLADIH ZA CEO REGION

Najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi svečano je otvorena u Velikoj dvorani SPENS-a u Novom Sadu uz paljenje plamena prijateljstva. Sportske igre mladih namenjene su deci osnovnoškolskog uzrasta sa teritorije Republike Srbije, Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a do sada je u Igrama učestvovalo više od 1 500 000 dece i mladih. Prisutnima na otvaranju obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, generalni direktor kompanije ”Coca – Cola HBC Srbija i Crna Gora” Svetoslav Atanasov, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

– Morate biti zadovoljni kada vidite nekoliko hiljada mladih zbog kojih se ova manifestacija i održava. Za mene je prirodno da se otvaranje za ceo region održi u Novom Sadu koji je ove godine Omladinska prestonica Evrope, grad sa preko 50 000 studenata koji svake godine ima sve više mladosti i koji tome posvećuje mnogo pažnje. Spoj mladih i sporta je dobitna kombinacija, a ovo je pozitivna priča u regionu koja garantuje sigurniju budućnost. Želim im da nauče da pobeđuju, ali i da u porazu budu dostojanstveni – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Organizacionog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić zahvalio se svima koji pomažu da se Igre održavaju već šestu godinu za redom, a posebno predsedniku Republike, Vladi i lokalnim samoupravama i istakao da će se tim povodom u Srbiji ove godine okupiti više od 80 000 dece.

– Sigurna sam da će danas na sportskim terenima u Novom Sadu biti prelepo, kao i večeras u 21 čas na Trgu slobode na koncertu grupe ”Frajle”. Ovo je najlepša sportska priča koja krstari regionom, a ponosni smo na svu našu decu i sigurni da će i 2019. godine pobediti drugarstvo – rekla je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović.

Za ambasadora Sportskih igara mladih nedavno je proglašen komesar za evropsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, a još 25 gradova u Srbiji, od Vranja do Subotice, biće domaćini karavana radosti i prijateljstva. Pobednici iz sve tri države plasiraće se na veliko međunarodno finale koje će biti održano krajem avgusta u Splitu.

Novi Sad, 15. maj 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.