Polaganje testa iz matematike za osmake odloženo za četvrtak, razlog – testovi “provaljeni”

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je jutros da je polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda, predviđeno za danas u 9.00, odloženo za četvrtak, 20. jun.

Kako se navodi, učenici će test polagati od devet do 11 časova.

Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati i ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna, kaže se u saopštenju.

Ministarstvo dodaje da se sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom učenika u srednje škole nastavljaju po utvrđenom Kalendaru.

RTV nezvanično saznaje da je razlog odlaganja polaganja  što su testovi “provaljeni”.

Školama u Srbiji jutros je, oko 8 sati, stiglo hitno uputstvo od Školske uprave, da se testovi iz matematike hitno odlože u sefove:

“Konačno obaveštenje je da naši maturanti danas neće polagati matematiku. Sutra, po redovnom planu, polažu kombinovani test, a polaganje matematike je odloženo za četvrtak. Razlog još uvek ne znamo ni mi. Još uvek nismo dobili zvanično obrazloženje da li u testovima postoji greška ili se dešava nešto drugo”, izjavila je Jelena Krvopić, direktorica OŠ “Jovan Popović” u Kikindi, prilikom uključenja u Jutarnji program RTV.

Ostale vesti možete pročitati ovde.