Ko (ne) plaća ulaz u novosadske parkove spomenike prirode

Nadzorni odbor JKP “Gradsko zelenilo” na sednici održanoj 8. aprila ove godine doneo je Odluku o naknadama za korišćenje zaštićenog područja spomenika prirode “Dunavski park” u Novom Sadu.

Kao i do sada, cenovnikom je predviđeno plaćanje naknade za korišćenje ovog zaštićenog dobra u komercijalne svrhe: snimanje reklamnih, dokumentarnih i igranih filmova, snimanje tonskih zapisa, fotografisanje, korišćenje saletle za održavanje promocija, postavljanje pokretnih tezgi, isticanje imena itd.

dunavski park, vreme, sunce
RTV (Đura Dudaš)

Odlukom o naknadama nije predviđena naplata ulaska u Dunavski park, već naplata naknade za organizovano vođenje posetilaca u slučajevima kada se zatraži stručni vodič preduzeća. Samo u tom slučaju je moguće naplatiti posetu Dunavskom parku i to po ceni od 100 dinara za odrasle osobe, 50 dinara za decu od 8 do 18 godina, dok deca do 8 godina ne plaćaju uslugu.

Naplata ulaska u bilo koji novosadski park, kao ni naplata fotografisanja u nekomercijalne svrhe nisu predviđeni ni jednim aktom preduzeća, navodi se u saopštenju Gradskog zelenila.

Ostale vesti možete pročitati ovde.