IGRAČI I UPRAVA FK „KABEL“ U GRADSKOJ KUĆI POVODOM VELIKOG USPEHA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio u Gradskoj kući rukovodstvo i igrače Fudbalskog kluba „Kabel“ koji su ovogodišnji osvajači Kupa grada Novog Sada. FK „Kabel“ je fudbalski klub iz Novog Sada osnovan 1932. godine kao klub radnika Novosadske fabrike kabela. Klub je bio drugoligaš u sezoni 1987/88. i u periodu 1999−2002, a osvajanjem prvog mesta u Srpskoj ligi Vojvodine u sezoni 2018/19. ponovio je najveći uspeh i plasirao se u drugi stepen takmičenja koji se danas naziva Prva liga Srbije.

– Lepa priča o fudbalu i dobre vesti dolaze nam sa Limana, sa stadiona pored Štranda, a u pitanju je novi uspeh FK „Kabel“. On je ove godine ostvario jedan od najvećih pomaka u svojoj dugoj istoriji, a zahvaljujući ostvarenim rezultatima, ponosni su svi igrači, stručni štab, navijači i Grad Novi Sad. Čestitam im na uspesima u ime Grada i verujem da će sledeće godine biti veoma zanimljivo takmičenje u Prvoj ligi Srbije, jer ima klubova koji već sada konkurišu za najviše pozicije i može se naslutiti koje utakmice mogu biti ozbiljan derbi na tom nivou. Verujem da će mnogo ljubitelja fudbala dolaziti na „Kabelov“ stadion i uživati kad „Kabel“ bude domaćin, ali i da će igrače pratiti na gostovanjima. Želja nam je da „Kabel“ nastavi sa pobedničkom atmosferom, kako je to rađeno prethodne dve-tri godine. Zabeleženi su kontinuiran rast i progres, odnosno stalni prelazi u viši rang takmičenja i pobede u prethodnim sezonama zahvaljujući dobrim rezultatima.

Tu ima prostora i za dobru saradnju sa FK „Vojvodina“, za razmenu i razigravanje dela igrača za Super ligu, a na obostrani benefit, ali naravno, to ostavljamo na dogovor rukovodstvima dva kluba. Mi ćemo nastaviti da ulažemo u sport i podstičemo naše najmlađe da se bave sportskim aktivnopstima kako bi kvalitetno provodili svoje slobodno vreme – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da se nada pozitivnom ishodu rešavanja imovinsko-pravnih odnosa u vezi sa „Kabelovim“ stadionom, nakon čega bi se pristupilo njegovom uređenju. Stručni štab i igrači su se tokom sastanka sa gradonačelnikom i članom Gradskog veća, zahvalili na velikoj pomoći koju imaju od Grada Novog Sada i Gradske uprave za sport i omladinu. Oni su istakli da je FK „Kabel“ u zadnje dve sezone, konstantno ulazio u viši rang takmičenja i da su u maju osvojili Kup grada Novog Sada, što predstavlja istorijski uspeh, kao i da će nastaviti da nižu uspehe u budućnosti.

Novi Sad, 24. jun 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.