VUČEVIĆ I UDOVIČIĆ OBIŠLI SPORTSKE KLUBOVE U BEGEČU, FUTOGU I VETRNIKU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su Fudbalski klub ”Bačka” u Begeču, FK ”Sofeks u Futogu, kao i Košarkaški klub ”Star” u Veterniku. Kako je tom prilikom rečeno, cilj je da se promovišu školski sport, mladi sportisti i rekreativci, a posebno u sredinama van urbanih centara. Zvaničnici su posetili i OŠ ”Marija Trandafil” i predali donaciju Saveza za školski sport Srbije i Ministarstva omladine i sporta, u vidu 40 lopti, dva gola, dve košarkaške table i mreže za odbojku.

-Radimo na stvaranju jednakih uslova za svu decu bez obzira na to u kojem delu grada žive, a posebno imajući u vidu da prigradska naselja nisu toliko u fokusu javnosti. Grad za podršku školskom sportu izdvaja 50 miliona dinara, od 800 miliona dinara koliko iznosi budžet za sport i omladinu. Drago mi je kada decu vidim u salama i na terenima, a Grad je pre nešto više od godinu dana pokrenuo postupak da sve školske sale, dva dana tokom nedelje, moraju biti date deci besplatno na korišćenje, kako bi priliku da treniraju dobila i deca čiji roditelji ne mogu da izdvoje za mesečnu naknadu za takve aktivnosti – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Ministar Udovičić rekao je da su ovakve posete najbolji način da se upozna sa prilikma u lokalnim klubovima.

– Drago mi je što smo obišli ova mesta, kako bismo promovisali prave vrednosti, našu decu i mlade sportiste. Nastavljamo akciju doniranja sportske opreme za fiskulturne sale, a želja nam je da do kraja godine 250 sala adekvatno opremimo. Hoćemo da obezbeđivanjem najboljih uslova, podstaknemo decu na bavljenje sportom, i to ravnomerno, u svim delovima Srbije – izjavio je Udovičić.

On je takođe rekao da su titule Omladinska prestonica Evrope i Evropska prestonica kulture, velika pobeda Novog Sada.

-Posebno sada pred ”Egzit” otvaramo vrata mnogim omladinskim organizacijama iz Evrope, i pokazujemo da Srbija ima najbolje uslove za sprovođenje omladinske i sportske politike – zaključio je Udovičić.

Novi Sad, 29. jun 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.