Tesla Global Forum u Novom Sadu

U Novom Sadu od 2. do 14. jula održaće se sedmi po redu Tesla Global Forum sa ciljem da, kako ističu organizatori, reafirmiše etičke principe Nikole Tesle čija su naučna, filozofska i kulturna načela i danas na početku trećeg milenijuma svojevrsni temelj za novu i bolju saradnju čovečanstva u složenom i međuzavisnom svetu u kojem živimo.

Forum počinje omladinskim Tesla sajber kampom od 2. do 5. jula na Andrevlju, na kome će se okupiti 120 studenata iz Srbije (među kojima i studenti sa KiM), Republike Srpske, Crne Gore i sa najprestižnijih univerziteta na svetu.

Studenti će kroz brojna predavanja i radionice zajedno sa eminentnim profesorima, naučnicima, političarima i umetnicima tražiti brojne odgovore na aktuelna pitanja iz nauke, politike, društvenih pojava, informacionih tehnologija i ekologije predstavljajući svoje ideje i projekte.

Na Teslin rođendan 10. jula u Matici Srpskoj u Novom Sadu biće održana i svečana akademija na kojoj će tradicionalno biti dodeljena ‘’Bela golubica’’, najviše priznanje Tesla Global Foruma, a među ovogodišnjim dobitnicima su drugi čovek pariskog Figaroa Žan Krištof Buison, predsednik Saveza novinara Rusije Vladimir Salavjov, književnik Matija Bećković i drugi.

Forum se završava izložbom električnih automobila, bicikala i drugih prevoznih sredstava na Trgu slobode i atraktivnim Tesla relijem, odnosno vožnjom elekroautomobila od Novog Sada do Fruške gore.

Ostale vesti možete pročitati ovde.