AMBASADOR INDONEZIJE POSETIO NOVI SAD

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadora Republike Indonezije u Srbiji Nj.E. Mohamada Čandra Vidja Judhu.

Gradonačelnik Vučević mu je poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog njegove prve zvanične posete Novom Sadu. Predstavljajući Novi Sad, gradonačelnik je naglasio da je grad nosilac dve prestižne evropske titule – Evropska prestonica kulture 2021. i Omladinska prestonica Evrope za tekuću godinu, kao i da je u pitanju multinacionalna, multikonfesinalna i multietnička zajednica koja tradicionalno neguje dobre međunarodne odnose.

Ambasador se zahvalio na gostoprimstvu i izrazio zadovoljstvo što su indonežanske kompanije redovni izlagači na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodong sajma poljoprivrede, po kojem je Novi Sad poznat širom sveta. On je naglasio da se nada da će se plodotvorna saradnja privrednika iz dve zemlje nastaviti i u budućnosti, kao i da će se to pozitivno odraziti na jačanje turističkih veza.

Na sastanku je izražen obostrani interes za unapređivanje odnosa i uspostavljanje bliže saradnje u oblastima kulture, sporta i privrede.

Novi Sad, 11. jul 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.