Vučević o zajedničkim investicijama Republike, Pokrajine i Novog Sada

Gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević najavio je velike investicije u zdravstvene ustanovama na teritoriji Grada.

Kako je naveo posle četrdesetak godina uradiće se kompletna rekonstrukcija Doma zdavlja na Limanu, Doma zdravlja na Novom naselju, Interne klinike i Poliklinike Kliničkog centra Vojvodine, a predstoje i investicije u institutima u Sremskoj Kamenici i konačno izgradnja B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine.

O tim velikim ulaganjima su razgovarali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u Pokrajinskoj vladi.

– Još jednom smo pokazali da su Republička i Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad partneri. Nemamo sujetnih nadgornjavanja, radimo zajedno i sinhronizovano – istakao je za “Dnevnik” Vučević. – Kad krene kompletna adaptacija Doma zdravlja na Limanu, Interne klinike i Poliklinike i kad bude konačno raspisan tender za izgradnju B i C bloka Kliničkog centra Vojvodine, biće to investiciona revolucija za grad Novi Sad.

Kako je neveo projekat je kompeltno spreman za adaptaciju Doma zdravlja na Limanu i veruje da će za nekoliko dana biti potpisan ugovor, a zatim će biti raspisan tender.

– Uveliko smo i u poslu projektovanja rekonstrukcije Doma zdravlja na Novom naselju, ali ćemo sačekati da se prvo završi Dom zdravlja na Limanu kako ne bi otežali primarnu zdravstvenu zaštitu u gradu sa zatvaranjem dva najveća Doma zdravlja – naveo je Vučević. .

Sa predstavnicima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima razgovarali su o predstojećim investicijama u tercijalnu zadravstvenu zaštitu odnosno o rekonstrukciji Interne klinike i Poliklinike Kliničkog centra Vojvodine i još jednoj investiciji u institutima u Sremskoj Kamenici za koje Pokrajinska vlada već ima pripremljene projekte.

– Mirović mi je objasnio da je za Polikliniku koji će biti renovirana posle Interne klinike, urađen takav projekat koji obezbeđuje potpuno drugačiju unutrašnju organizaciju. Poliklinika će dobiti 1.500 kvadrata više, a unutrašnja organizacija će biti takva da se smanje redovi i čekanja – kazao je Vučević.

Gradonačelnik je najavio i prvu fazu uređenje centra Grada Novog Sada. Kako je naveo za nekoliko dana će biti gotov finalni projekat za parterno uređenje grada. Radovi će krenuti od Pozorišnog trga i trga oko Uspenske crkve.

To će biti prva faza uređenje grada. Želimo da dobijemo centar kakav Novi Sad zaslužuje. Sa zelenim površinama, mestima za bicikle, informacionim tablama, i jednom posebnom linijom koja će označiti potez nekadašnje male Jvvrejske ulice. Želimo da napravimo jedan istorijski kontekst i da uvedemo građane i turiste u priču o Novom Sadu odnosno o tom delu grada. Uređenje centra ćemo nastaviti sa Njegoševom ulicom, Trgom slobode, Ulicom kralja Aleksandra i Ulicom Modene – naveo je Vučević.

E. Marjanov