“Gradić fest” u Podgrađu od 29. do 31. avgusta

Festival uličnih svirača, „Sinema siti”, „Berberaj”, Terminal Music & Arts Festival, „Fruškać”, Pozorište promena, Mechanix, „Suburbijum”, UGRIP i Danube streamnjaves, biće održani od 29. do 31. avgusta u okciru Gradić festa, na više lokacija u podgrađu Petrovaradinske tvrđave.

Muzički program festivala doneće različite zvukove – od džeza do elektropopa, a ove godine na glavnoj bini nastupiće beogradski nojz-pop bend „Artan Lili”, rep sastav „Hu Si” iz Crne Gore, te „Auto-park” i producent i di-džej Gramophonedzie, kao i Splićanka Dunja Ercegović, odnosno Lovely Quincess.

Strani program ove godine upotpuniće internetska zvezda, kontrabasista Adam ben Ezra iz Izraela. Članovi benda The Wackids iz Francuske sviraće hitove na setu „Helou Kiti” bubnjeva, mini-klavijaturama šarenih dirki i dečjim gitarama. Grupa muzičara iz Belgije, okupljena oko projekta „Bruital”, uz pomoć bubnjeva i low-fi zvučnika praviće akustični „noisy trans”.

Osim njih, na Festivalu uličnih svirača nastupiće umetnici i izvođači koji su odabrani putem konkursa, a do početka festivala organizatori očekuju dodatne prijave izvođača.

Rokenrol za devojčice

Prvi put ove godine publici će se predstaviti polaznice Rok kampa za devojčice. Reč je o prvom kampu te vrste u regionu, a pokrenula ga je grupa aktivistkinja i muzičarki, koje su na taj način želele da podrže i podstaknu inicijativu devojčica da se prihvate instrumenata i počnu kreativno da se izražavaju kroz rok muziku.

novisad.com

Ostale vesti možete pročitati ovde.