BULEVAR BATE BRKIĆA OTVOREN ZA SAOBRAĆAJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađeni Bulevar Bate Brkića koji se prostire od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara. Glavni pravac obuhvata produžetak Ulice Bate Brkića koja sad ima dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru, razdelno ostrvo, pešačke i biciklističke staze, parking sa otvorima za drveće i zeleni pojas.

– Ova velika investicija je završena pre ugovorenih rokova, tako da Novi Sad od danas dobija novi bulevar, a Novo naselje, Satelit i Tozinovac novi izgled. Menjamo konfiguraciju grada, radićemo na ozelenjavanju i zaštiti životne sredine, a novi bulevar ne predstavlja samo bolju saobraćajnicu i infrastrukturu, nego utiče na bolji kvalitet života građana. Nastavljamo da stvaramo uslove za dalja ulaganja u ovaj deo grada koji je decenijama bio zapušten. Novi Sad je zahvaljujući građanima i boljem budžetu rešio funkcionisanje jedne od važnijih saobraćanih trasa, a time je olakšana komunikacija između Novog naselja i Futoškog puta. Rešavamo veliko čvorište i saobraćajne gužve na uglu dva bulevara, Jovana Dučića i Slobodana Jovanovića. Ovo je nova veza, novi izlazno-ulazni pravac ka Novom naselju i veoma je važan i za Tozinovac koji je bio višedecenijski zapušten. Zato smo pored bulevara, radili i na blokovskom uređenju i na saobraćajnicama u ulicama bočno od njega, a nastavićemo da ulažemo u okolnu infrastrukturu. Iz budžeta Grada Novog Sada je za ovu investiciju izdvojeno 870 miliona dinara, od toga oko 500 miliona dinara za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup nekretnina, dok su radovi iznosili oko 370 miliona dinara. Za sledeću godinu planiramo projektovanje Bulevara Bate Brkića prema Telepu i Bulevaru Patrijarha Pavla, proširenje Ulice Ilariona Ruvarca kao koridor koji će spojiti dva dela grada – rekao je gradonačelnik i najavio da Grad predano radi na rešavanju problema u vezi sa lokacijom na kojoj je predviđen bazen pre dosta godina, kao i na iznalaženju rešenja za problem parkiranja u Tozinovcu.

U susednim ulicama, Antuna Urbana i Anđe Ranković, svi radovi su takođe završeni. Raskrsnica ulica Anđe Ranković i Bate Brkića je trokraka, sa obeleženim pešačkim prelazima, a postojeći semafor na četvorokrakoj raskrsnici Futoški put, Ilariona Ruvarca i Bate Brkića prilagođen je rekonstruisanom stanju na raskrsnici i dodatno opremljen vremenskim displejima, kao i zvučnim uređajem za slepe i slabovide osobe. Sem putne infrastrukture, u okviru ove investicije izgrađeni su vodovodna mreža, kanalizacioni kolektor i javno osvetljenje.

Novi Sad, 22. jul 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.