Stopiran konkurs za izbor direktora “Vojvodinašume” zbog falsifikovane dokumentacije

Viši sud u Novom Sadu doneo je privremenu meru na konkurs za izbor direktora JP “Vojvodinašume” i naložio Pokrajinskoj vladi da stane sa sprovođenjem konkursa, uz obrazloženje da nisu obezbeđeni isti uslovi za sve kandidate, saznaje 021.

Dosadašnja direktorka Marta Takač, kojoj mandat ističe krajem jula, konkurisala je zajedno sa kandidatom Kokai Rolandom na mesto direktora.

U obrazloženju suda, a u koje je 021 imao uvid, stoji da je Takačevoj na kućnu adresu stigao dopis na memorandumu Pokrajinske vlade, bez pečata i delovodnog broja, a koji je potpisao predsednik Komisije za sprovođenje konkusa Robert Otot da je diskvalifikovana zbog “nepotpune dokumentacije”. Na upit za uvid u konkursnu dokumentaciju, Takačeva opet dobija dopis na kom se zloupotrebljava institucija Pokrajinske vlade, te bez pečata, a uz potpis Otota dobija odgovor da se njen zahtev odbija uz nemogućnost podnošenja žalbe.

Viši sud u Novom Sadu je za ovakvo činjenje Komisije oformljene pri Sekretarijatu za poljoprivredu ocenio da ima “klasičan protivpravni karakter”. Marta Takač je ujedno podnela i krivične prijave protiv svih članova komisije, kao i protiv predsednika Otot Roberta.

Prema informacijama 021, uzrok afere je raskol u Savezu vojvođanskih Mađara između Takačeve i predsednika stranke Ištvana Pastora. Da se žurilo sa njenim izbacivanjem iz ovog preduzeća pokazuje i podatak da je komisija za izbor direktora dva puta formirana. Jednom sa većinskim članovima SNS i drugi put, nedelju dana kasnije, sa članovima SVM na čelu sa Otot Robertom.

Podsetimo, Pokrajinska vlada je prošle nedelje, a pre izricanja privremene mere od strane suda, imenovala novog direktora, mastera ekonomije Rolanda Kokaija. Zbog sudske zabrane, njegovo imenovanje je stopirano do daljeg.

Autor: 021.rs
Ostale vesti možete pročitati ovde.