Stiže još jedna kineska kompanija u Zrenjanin

Gradsko veće Zrenjanina je na jučerašnjoj sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Čedomir Janjić, donelo pet odluka o otuđenju neizgrađenog gradskog građevinskog zemljišta u gradskoj svojini. Prodajom ovog zemljišta investitorima u gradski buyet će biti prihodovano oko 23,3 miliona dinara.

Zemljište je otuđeno nakon sprovedenog javnog oglašavanja. Četiri investitora su iz Zrenjanina, a jedan je iz Kine, sa kompanijom registrovanom u Novom Sadu. Oni će graditi proizvodne i individualne objekte, a najznačajniji među njima, u ovom ciklusu investiranja, jeste proizvodni pogon u industrijskoj zoni „Jugoistok”, koji će graditi kompanija „Green Miles Chemicals” d.o.o. Ova kompanija se bavi proizvodnjom fosfata i gradiće objekat na parceli površine dva hektara.

Obrazlažući ove odluke, šef Odseka za imovinsko – pravne poslove Gradske uprave Zrenjanin Violeta Kučanda Bogasenieva rekla je da su one proizašle iz javnog oglasa koji je Grad raspisao tokom juna i jula. Predmet otuđenja je bilo zemljište u radnim zonama „Jugoistok 2-B” i „Bagljaš – Aerodrom”, kao i zemljište na nekoliko lokacija u gradu namenjeno stambenoj izgradnji.

– Predmet prodaje bilo je 102.900 kvadratnih metara građevinskog zemljišta u radnim zonama, od kojih je u zoni „Bagljaš – Aerodrom” 32.900 kvadrata, dok je 70.000 kvadrata ponuđeno u zoni „Jugoistok”, po početnoj ceni od 943,50 dinara po kvadratnom metru. Za stambenu izgradnju ponuđen je lokalitet „Uroš Predić” – objasnila je Kučanda Bogasenieva.

Komentarišući nesmanjeno interesovanje investitora za kupovinu gradskog građevinskog zemljišta i izgradnju objekata različite namene, bilo industrijskih ili stambenih, gradonačelnik Janjić istakao je da su to dobre vesti. On je dodao da se tokom poslednje dve godine na svaki raspisani konkurs javlja više zainteresovanih investitora.

– Jedna kineska kompanija registrovana u Novom Sadu doći će u našu industrijsku zonu. Ova kompanija nema veze sa „Linglongom”, ali je zainteresovana za poslovanje u Zrenjaninu, u zoni „Jugoistok”. S druge strane, industrijska zona „Bagljaš” popunjava se skoro do maksimuma i tamo su prodate dve parcele na ovom konkursu. Dobra vest je, takođe, i što se grade stanovi. Isticali smo već da se u ovom trenutku više od 400 stanova gradi u Zrenjaninu i da i dalje postoji interesovanje investitora – naglasio je Janjić.

Ž. B.

Ostale vesti možete pročitati ovde.