Zahtevi za upis u privatne vrtiće uz finansijsku podršku grada i besplatan boravak u “Radosnom detinjstvu”

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom pravo na finansijsku podršku može da ostvari porodica sa decom uzrasta od šest meseci do polaska u osnovnu školu, koja su upisana u predškolsku ustanovu na teritoriji Grada Novog Sada čiji je osnivač drugo pravno i fizičko lice.

Zahtevi za finansijsku podršku podnose se od 1. do 31. avgusta 2019. godine Gradskoj upravi za socijalnu i dečiju zaštitu, putem pisarnice Gradske uprave za opšte poslove. Obrasci zahteva mogu se preuzeti u pisarnici Gradske uprave za opšte poslove, Trg slobode br. 1 ili na sajtu Grada www.novisad.rs.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na finansijsku podršku važi do 31. 8. 2019. godine. Finansijsku podršku roditelj može da ostvari od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, finansijska podrška isplaćuje se u tekućem mesecu za prethodni mesec, uz dokaz o uplati roditelja na tekući račun privatne predškolske ustanove i overen mesečni izveštaj privatne predškolske ustanove o prisutnosti dece za svako dete koje ostvaruje finansijsku podršku (SPD obrazac).

Podnošenje zahteva za besplatan boravak deteta u PU “Radosno detinjstvo”

U skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom pravo na besplatan boravak deteta u Predškolskoj ustanovi “Radosno detinjstvo” Novi Sad, može da ostvari roditelj, staratelj, odnosno hranitelj:

– deteta iz porodice koja ostvaruje pravo na dečiji dodatak ili pravo na novčanu socijalnu pomoć,

– deteta trećeg i svakog narednog reda rođenja istog roditelja,

– deteta bez roditeljskog staranja i

– deteta sa smetnjama u razvoju.

Zahtevi za ostvarivanje prava na besplatan boravak podnose se od 1. do 31. avgusta 2019. godine, radnim danom od 8.00 do 14.00 časova, a sredom od 8.00 do 17.00 časova, Službi socijalne zaštite Predškolske ustanove “Radosno detinjstvo”, u Ulici Pavla Simića br. 9.

Zahteve podnose, kako roditelji za novoupisanu decu, tako i roditelji od ranije upisane dece, s obzirom na to da rešenje o pravu na besplatan boravak važi do 31. 8. 2019. godine. Pravo na besplatan boravak ostvaruje se od prvog dana narednog meseca od dana podnošenja zahteva.

Potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja, mogu se dobiti u Službi socijalne zaštite telefonom na broj 021- 420-439.

U skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada roditelj može da ostvari pravo i na besplatan boravak deteta predškolskog uzrasta sa smetnjama u razvoju u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “Milan Petrović”. Zahtevi se podnose u oba objekta škole, od 1. do 31. avgusta 2019. godine gde se mogu dobiti potrebni obrasci, kao i sva obaveštenja.

rtv.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.