BK Vojvodina rasadnik šampiona

Malo koji naš bokserski klub se može pohvaliti da u jednoj kalendarskoj godini na evropskim šampionatima ima četiri reprezentativca. Taj kapital u svojim redovima ima naš najtrofejniji bokserski kolektiv BK Vojvodina koji je i u ovim teškim vremenima uspeo da iznedri osvajača juniorskog bronzanog odličja sa prošlogodišnjeg kontinentalnog šampiona Ognjena Đurđeva i učesnika ovogodišnjeg evropskog prvenstva Vukašina Tepića.

Njima su se na šampionatu starog kontinenta ove godine pridružile i kadetkinje Dragana Jovanović i Željana Amidžić.

bk, vojvodina,, milan, kozomora
Foto: RTV

“Naš trener Jovan Ružić je iznedrio plejadu mladih talenata i Vojvodina ne brine za svoju budućnost. I u seniorskom ligaškom takmičenju oslonili smo se na sopstvene snage i ubeđen sam da uskoro dolazi vreme Sejdija, Jovanovića, Dragojlovića i dugih. Ono što želim posebno da istaknem je odlična saradnja sa selektorom za mlađe uzrasne kategorije Draganom Vasiljevićem i njegovim stručnim štabom i plod takve saradnje su i ovi najnoviji uspesi naših mladih boksera i bokserki. Prosto možemo biti primer kako se uz dobar stručni rad sa malo ulaganja mogu napraviti dobri rezultati”, sa ponosom ističe predsednik BK Vojvodina Milan Kozomora.

U Bokserskom klubu “Vojvodina” polaznici škole boksa i članovi kluba ne plaćaju članarinu što je gotovo usamljen slučaj kada je reč o sportskim kolektivima ovakvog ili sličnog renomea.