Džakovi povrća već zauzimaju pijačne tezge

Džačići od pet ili deset kilograma krompira, luka, paprike ili šargarepe polako zauzimaju mesto na tezgama novosadskih pijaca. Međutim, kako kažu prodavci s Kvantaške pijace, građani još uvek ne kupuju povrće u većim količinama jer je još uvek rano, piše Dnevnik.

Na tezgama Kvantaške pijace kilogram krompira košta oko 40 dinara, te džak od deset kilograma košta 400 dinara. Pojedinci prodaju kilogram krompira i za 30, ali i za 50 dinara. Kilogram crnog luka je oko 40 dinara, a prodaje se i u džakovima od pet ili deset kilograma. Ljubičasti luk je duplo skuplji.

Sve je veća potražnja za paprikama, te kilogram babure košta od 70 do 90 dinara, a za džačiće od pet kilograma potrebno je izdvojiti 350 dinara. Kilogram ljute paprike košta 100 dinara. Kilogram sitnije crvene paprike košta 60 dinara, a krupne 110.

U džakovima se prodaje još i šargarepa, a za kilogram je potrebno izdvojiti oko 40 dinara. Na Kvantašu patlidžan košta 100 dinara, a kilogram kupusa oko 40. Krastavac se prodaje za oko 100 dinara, dok je tikvice moguće naći i za 40.

Cena paradajza je i dalje visoka i on se na Kvantaškoj pijaci prodaje i za 115, ali i za 170 dinara, u zavisnosti od vrste i prodavca. Paradajz lošijeg kvaliteta se prodaje po ceni od 60 do 100 dinara za kilogram. Na Kvantaškoj pijaci isto toliko košta i kilogram banana, dok je za 100 dinara moguće kupiti i pet klipova kukuruza šećerca. Kilogram lubenice košta 30 dinara.

Izvor: Dnevnik