Filmovi o prirodnim bogatstvima na Brod teatru

Dokumenatrni filmovi „Bele rode moje ravnice” i „Zaštićena prirodna dobra Novog Sada”, autora Olivera Fojkara, prikazani su u okviru ciklusa „Filmska priča o prirodi Vojvodine”, na Brod teatru u Novom Sadu.

Film „Bele rode moje ravnice” bavi se tom predivnom belom pticom, koja je suštinska za Vojvodinu, rekao je autor filma Oliver Fojkar, prenosi Tanjug.

„Prikazujemo njihov život od trenutka kad dođu iz Afrike, o tome kako prave svoja gnezda, rađaju i gaje mlade, do trenutka kad se vraćaju u Afriku. Tu su i problemi sa kojima se suočavaju, poput gnežđenja ovih ptica na dalekovodima i načinima ljudi da im pomognu, izgradnjom nosača za njihova gnezda”, rekao je sinoć Fojkar.

(Foto Turistička organizacija Grada Novog Sada)

Drugi film „Zaštićena prirodna dobra Novog Sada” čine šest kratkih filmova nacionalnom parku i specijalnim rezervatima prirode.

„Ovaj film predstavlja predivnu prirodu okoline Novog Sada, a šest kratkih filmova govori o Nacionalnom parku „Fruška gora”, potom o Begečkoj jami, Dunavskom, Kameničkom i Futoškom parku i specijalnom rezervatu prirode Koviljsko-petrovaradinski rit”, kaže Fojkar.

politika.co.rs