Večeras počinje Gradić fest

Gradić fest, biće otvoren večeras у 19:30 povorkom učesnika i građana od Trga slobode do Beogradske kapije u Petrovaradinu, a zatim i nastupom Belgrade Dixieland Orchestra na Velikoj bini festivala od 20.45 časova. Cinema city, Terminal Music & Arts, Mechanix, Suburbium, UGRIP i Festival uličnih svirača činiće ovogodišnji Gradić fest, koji će biti trajati do 31. avgusta.

Program Gradić festa odvijaće se na više lokacija u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave. Tema ovogodišnjeg otvaranja biće dvadesete godine prošlog veka, pa će se u četvrtak 29. avgusta, od 19 do 24 časova, Gradić na jednu noć vratiti u to doba kroz muziku, ples i filmove.

Biće to povratak u vreme kabarea, flaper devojaka, svinga i diksilenda.

Simultano sa glavnim programom, na različitim lokacijama u Gradiću, nastupiće i drugi muzički sastavi kao što su italijanski bend Tinto Brass Band, izraelski muzičar Adam Ben Ezra i belgijski sastav BRUiTAL, a program će dopuniti i nemi filmovi. Sve informacije o Festivalu dostupne su na sajtu www.ulicnisviraci.com.

Prenos “Uličnih svirača” na O radiju i RNS1

Direktan prenos festivala “Uličnih svirača” na programima O radija i RNS1 biće u subotu 31. avgusta, sa početkom u 20.45 do 01.00 narednog dana.

Prenos obuhvata program/koncerte sledećih sastava na maloj bini Lisinski u Pograđu/Petrovaradin:

20.45 Nemi Pesnik – Danube Streamwaves

21.45 Aviostoper – Danube Streamwaves

23.00 Kosmo – Danube Streamwaves (DEU)

00.15 Savages y Suefo – Danube Streamwaves (HUN)

Takođe, Redakcija muzičkog programa RTV snimaće koncerte u celosti i pripremiti tri radijske emisije Pop ekspres (sreda, četvrtak, petak u 14.05 RNS1), koje će u celosti biti posvećene Festivalu uličnih svirača.

Festival uličnih svirača

O radio i RNS1/ 31. avgust, subota od 20.45