Vučević se sastao sa generalnim sekretarom Francusko – nemačke kancelarije za mlade Tobijasom Butovim

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa generalnim sekretarom Francusko – nemačke kancelarije za mlade Tobijasom Butovim, koji je u poseti Novom Sadu povodom četvrtog Regionalnog foruma mladih lidera.

Gradonačelnik Vučević poželeo mu je srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što se u Omladinskoj prestonici Evrope održava manifestacija koja pokazuje da postoji zainteresovanost donosilaca odluka da čuju glas onih koji će ih u budućnosti naslediti na odgovornim pozicijama.

Sagovornici su se složili da Novi Sad može biti primer drugima kako se vodi omladinska politika, a posebno imajući u vidu da je projekat OPENS rezultat rada mladih i njihovih organizacija, uz podršku državnih organa i institucija.

Vučević je rekao da je Forum veoma dobra prilika i da se sa predstavnicima važnih evropskih organizacija diskutuje o aktuelnoj situaciji kada je reč o procesu evrointegracija na Zapadnom Balkanu, kao i da se učvrste veze sa partnerima iz regiona.

Obojica su izneli stav da je dobra komunikacija između zemalja ovog regiona ključna za dalji ekonomski i ukupni napredak, kojim jedino može da se zaustavi sve izraženija pojava odlaska mladih iz njihovih matičnih država.

novosadski.info