Za Ro­di­telj­sku ku­ću u Zrenjaninu 1,3 mi­li­o­na di­na­ra

Na dru­goj Ga­la do­na­tor­skoj ve­če­ri za Na­ci­o­nal­no udru­že­nje ro­di­te­lja de­ce obo­le­le od ra­ka (NUR­DOR), Zre­nja­nin­ci i nji­ho­vi go­sti još jed­nom su po­ka­za­li ko­li­ko su hu­ma­ni.

Na sku­pu u Hotelu „Vojvodina“ prikupljeno je čak 1,3 miliona dinara, a sve je namenjeno za izgradnju nove Roditeljske kuće u Beogradu, koja će služiti za boravak dece na lečenju van mesta prebivališta.

Veče je organizovano na inicijativu volonterki NURDOR-a Jelene Đorđević Perc, Marije Laketić Ljevar, Olge Mošorinac, Bojane Tabaković i Aleksandre Tabakov, a i ovog puta podrška je stigla od poznatih ličnosti. Među gostima su bili muzičari Zoran Kostić Cane, pevačica Bojana Stamenov, stand-up komičar Srđan Dinčić, odbojkaš Vanja Grbić i književnica i istoričarka umetnosti Olivera Skoko.

Najmlađi Zrenjaninci, deca iz osnovnih škola „Petar Petrović Njegoš“ i „Jovan Jovanović Zmaj“, kao i baletskog studija „Delfina“, svojim nastupima podržali su akciju i vršnjake koji se bore sa teškom bolešću. Učenici Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“ takođe su podržali akciju za izgradnju nove Roditeljske kuće.

Predsednica Upravnog odbora NURDOR-a Jolan Korora izjavila je da je za izgradnju Roditeljske kuće potrebno oko milion evra. Kako je navela, do sada je prikupljena polovina novca. Ona je naglasila da je NURDOR aktivan i na drugim poljima i da je ovih dana predao donaciju vrednu 10.000 evra Institutu za majku i dete u Beogradu. Reč je o mikroskopu za patologiju koji je neophodan za što efikasnije uspostavljanje dijagnoze.

Ž. B. / danas.rs / Foto: Privatna arhiva